Panoramica filmfestival 26/9

PANORAMICA – Stockholms latinamerikanska filmfestival gästar Midsommargården!

Lördagen den 26 september kommer PANORAMICA – Stockholms latinamerikanska filmfestival till oss på Midsommargården. Två av de senaste filmerna från den latinamerikanska regionen kommer visas.

Panoramica är den första latinamerikanska filmfestivalen i Stockholm. Den ger möjlighet att främja visning och spridning av latinamerikansk kvalitetsfilm i Sverige och därmed bidra till en ökad mångfald inom den svenska filmscenen. Festivalen äger rum den 25-27 september på diverse biografer i Stockholm med en blandning av de senaste filmerna från Latinamerika. I samband med festivalen kommer också seminarier och events att hållas.

Biljettpriser:
Filmer 80 kr
Festivalpass Tre biljetter + årskort för 200 kr

Observera att du måste ha ett personligt årskort för 2015 som ska visas upp tillsammans med biljetten vid varje föreställning. Årskortet kan köpas på plats för 20 kr.

Lördag den 26 september på Midsommargården visas:

11.30
THE GOLDEN DREAM
, (Drama) Juan, Samuel och Sara är tre femtonåringar från Guatemalas slum, som med drömmar om ett bättre liv flyr mot USA. Längst vägen ansluter sig Chauk, en papperslös tonårskille från Chiapas ursprungsbefolkning, och med godståg och till fots färdas de tillsammans mot målet. Den spansk-mexikanske regissören Diego Quemada-Díez berättar med road-movien The Golden Dream (La Jaula de Oro, 2013) om de hemska och våldsamma erfarenheter som möter verklighetens migranter, på den farliga resan över den mexikanska gränsen.

Regi: Diego Quemada-Díez
Skådespelare: Brandon López, Rodolfo Domínguez, Carlos Chajón, Karen Martínez.
År: 2013
Land: Guatemala-Mexiko-Spanien
Språk: Spanska
Undertext: Engelska
Längd: 1 tim 48 min
Åldersgräns: Från 15 år

14.00
ATLANTIDA, (Drama, komedi, coming of an age) Det är en varm sommardag 1987 och tonårssystrarna Lucía och Elena är ensamma i föräldrahemmet på den Argentinska stäppen. Medan en efterlängtad storm närmar sig hembyn, utforskar de på varsitt håll den första kärleken. Inés María Barrionuevos Atlantida (Atlántida, 2014) fokuserar på de vardagliga detaljerna: de små ögonblick i uppväxten som kan bli definierande, och som på samma gång innebär allt och ingenting. Istället för att skapa ett rakt och enkelt drama, porträtterar Barrionuevo finstämt de båda systrarnas trevande vandringar i blåsten, mot vuxenlivet.

Regi: Inés María Barrionuevo
Skådespelare: Melissa Romero, Florencia Decall, Sol Zavala, Guillermo Pfening
År: 2014
Land: Argentina
Språk: Spanska
Undertext: Engelska
Längd: 1 tim 28 min
Åldersgräns: Från 15 år

För med info: panoramica.se

PANORAMICA filmfestival 26/9