Studio Ung presenterar: You stopped, suspended and dropped av Sara Andrén – 26/3

Studio Ung presenterar: You stopped, suspended and dropped av Sara Andrén


I en gränsöverskridande föreställning med koreografi, poesi, filmprojicering av Håkan Larsson och ett improviserat ljudlandskap av Maria Lindström, skapar koreografen Sara Andrén en dialog med gravitationen. I soloföreställningen You stopped, suspended and dropped lyfts frågan – kan vi undgå fysikens grundlagar?

you throw yourself away
reaching far
at the top you suspend
hoping it wont end
but then
you drop
down
just like everything else

and we are back on the ground again

Om:
Sara Andrén är koreograf och dansare. Sedan 2013 har Sara arbetat med och utforskat koreografi inom andra områden, som film och teknologi och startade bland annat det interdisciplinära projektet The Cube Effect tillsammans med civilingenjörsstudenten Jakob Andrén. Utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och École Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower i Frankrike och med tidigare erfarenhet som Cannes Jeune Ballet, La Parenthèse, Göteborgsoperan, Marina Abramovic -The Cleaner, gör Sara nu sin första soloföreställning You stopped, suspended and dropped.

Söndag 26 mars, kl 18, ca 20 min
Gratis inträde

Midsommargården, Telefonplan 3. Ingång bredvid biblioteket på torget vid tunnelbanan. Våning 2, stora salen.

Koncept, koreografi, text, dans: Sara Andrén
Film och projicering: Håkan Larsson
Musik: Maria Lindström
Textbearbetning: Suzanna Dilber

Stort tack till: Anna el Yafi, Studio Ung, Stockholms Kulturförvaltning