Tack för ett fantastiskt 2017!

tack2017

Verksamheten har verkligen exploderat och det sprudlar av liv på Midsommargården!

Året började med att vi, tillsammans med organisationen Refugees Welcome Stockholm, drog igång den kulturella mötesplatsen Rosa Stationen Telefonplan. Ett inkluderingsprojekt som redan från början lockade många besökare, både nya och etablerade i Sverige. Vi har lärt känna varandra genom teater, clown, musik, skapande, mat, pingis, schack, film, samtal, filosofi och dans. Under 18 söndagar har vi nått över 1500 personer. Vi har alltid gått hem från kultursöndagarna med leenden på läpparna och fulla av energi och ny kraft.

Under året har vi också jobbat vidare och utvecklat vår ungdomsverksamhet Studio Ung. Vi har erbjudit kreativa studior flera gånger per vecka för alla mellan 16 och 25 år. Ungdomarna har kommit till oss och dansat, målat, skapat och samtalat. Vi har också haft lovverksamhet på alla årets skollov och coachat ungdomar att driva egna projekt. Vi har ännu inte lyckats nå så många ungdomar som vi önskar, men vi vet att verksamheten är viktig för dem som kommer till oss.

Tillsammans med våra sommarjobbare och ungdomar från Studio Ung var vi också med under festivalen We Are STHLM. Vi hade ett tält där tillsammans med Stockholms övriga hemgårdar och över 200 unga kom till oss och skapade och hängde varje dag.

Föreningen Midsommargården har under året satsat mer och mer på aktiviteter för nya svenskar. Utöver Rosa Stationen Telefonplan och Studio Ung som når många ensamkommande har kören Sjung Språket för dem som vill träna svenska genom sång och tisdagarnas språkcafé i samarbete med Röda Korset Hägersten varit uppskattade aktiviteter under 2017.

Under året har vi också haft mycket kursverksamhet, både genom andra och i egen regi. Barn och vuxna har kommit till Midsommargården och dansat, sjungit, stått på händer, samlat frimärken, spelat blåsinstrument och målat. Vår egen Alla kan sjunga-kör har vuxit från knappt 15 deltagare till över 60 sångglada kvinnor och män.

Och så har vi hyrt ut våra lokaler för olika former av möten, föreläsningar, mässor, barnkalas, namngivningsfester, bröllop och födelsedagsfester. Vi får ständigt positiv feedback från dem som har varit hos oss. Lokalerna är unika och välkomnande och många upplever att Midsommargården är ett hus för alla.

Sist men inte minst vill vi nämna några av alla de events som vi har genomfört under året, både själva och i samarbete med andra.

Kretsteatern med Sissela Kyle i spetsen var hos oss med tre olika uppskattade föreställningar, vi har erbjudit professionell musik för förskolebarn i samarbete med Musikcentrum Öst och projektet Efterhäng, vi hade ett fullspäckat program under Kulturnatt Sthlm och vi har huserat både konstutställningar och konserter. I samarbete med nätverket Dansistan har vi erbjudit professionell dans och cirkus för förskola och skola och tillsammans med Telefonplans bibliotek har vi anordnat filosoficaféer, föreläsningar och teater för olika målgrupper.

Under året har våra lokaler förvandlats till en stor handelsplats vid de tillfällen då vi har haft våra barnbazarer, Midsommarglögg med julmarknad, klädbytardagar och Craft Bazar och stora salen har blivit en mysig biosalong när vi har haft stickbio och bio för föräldralediga.

Vi är oerhört glada och stolta över att Midsommargården sprudlar av liv och att vi har lyckats få igång en verksamhet som engagerar och skapar gemenskap. Genom kultur gör vi verklig förändring!

Midsommargården är ett hus där människor möts, lär känna varandra, utvecklas och trivs. Vi som arbetar i huset kämpar och gör allt vi kan för att nå visionen om att skapa ett angeläget kulturhus för alla. Tillsammans med er och alla andra som engagerar sig i verksamheten bidrar vi till ett varmare och vänligare samhälle.

Stort TACK för ett fantastiskt år och med önskan om en skön julhelg och ett gott nytt 2018!

Ebba, Anna, Jörgen, Marit och Anna-Karin