SWOP och återbruksdag! – 11/5

Midsommargårdens SWOP och återbruksdag går av stapeln lördag 11 maj!

Tid: 10.00-15.00

Denna gång blir det ett större tema med såväl kläd-, sticklings- och bokbyte som systuga och möjlighet att dekorera din egen cykel!

Med andra ord – skriv upp i kalendern och börja plocka fram de där gobitarna ur garderoben som aldrig riktigt kommer till användning men som skulle kunna göra någon annan glad! Släng dessutom med några böcker och/eller sticklingar så är dagen gjord! Max 7 plagg/böcker per person.

Så går det till

Kläd- och bokswop:

1. Plocka ut max 7 plagg/smycken/skor och/eller böcker. Kläder och skor ska vara för vuxna (helt och rent!). Böcker kan vara både för vuxna och barn (se kategorier nedan).
2. Lämna in dessa och få lika många värdebiljetter i utbyte.
3. Swoppa loss!
Inlämningen öppnar 10.00, sista inlämning 14.30
Bokkategorier:
Barn/Ungdom
Fakta/biografier
Deckare
Romaner
Övrigt

Vanliga frågor:
Värderar ni inlämnade grejer?
– Nej, allt är värt lika mycket. Du byter alltså alltid en mot en, oavsett vad det är för något. Observera att sticklingsswopen är ett system för sig, där du byter en stickling mot en annan stickling (obegränsat antal).

Får jag ta med mer än 7 grejer?
– Nej tyvärr kan vi inte hantera större mängder kläder.
Vad gör ni med överblivna grejer?
– Vi skänker det till Myrorna.
Kan jag lämna in grejer i förväg?
– Nej, inlämningen börjar i samband med att vi öppnar kl 10.00. Det går jättebra att lämna in sina grejer och gå en sväng och sedan swoppa vidare (utbudet fylls ju på hela tiden!).

Sticklingsswop:

Ta med valfritt antal sticklingar och byt mot lika många nya!

Pimpa din ride!

Ta med hojen och dekorera den under ledning av cykeldekoratören Tove. Bara fantasin sätter gränser! Cyklar för alla åldrar välkomna! 😉

Nyfiken på SLOW-fashion?

Missa inte att svänga förbi Celia från Studieförbundet Bilda om du tycker det låter spännande! Hon är på plats på lördagens SWOP & Återbruksdag och berättar mer om hur du kan starta en studiecirkel på temat med material framtaget av Johanna Nilsson.

Dessutom: Guidad historisk promenad!

Samtidigt som vår återbruksdag är det parkfest vid Amfiteatern! Vi är på plats även där och vid två tillfällen blir det historiska vandringar med guiden Anna El Yafi. Följ med på en spännande promenad mellan Amfiteatern och Midsommargården och lär känna områdets historia!

Promenaden sker i två omgångar:

13.15 Start på Midsommargården, slut vid Amfiteatern

14.00 Start vid Amfiteatern, slut på Midsommargården

Programpunkterna på parkfesten arrangeras i samarbete med Stockholms Stad. Läs mer om parkfesten här.