Serieteckning, street-art och origiami – kreativ och konstnärlig Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan 26/1

Måla, rita och skapa. På söndag är det dax igen och denna kultursöndag bjuder vi på serieteckningsworkshop och en street-artworkshop med Nabil och Alaa Alrustum. I det kreativa språkcafét pågår origamipyssel och flygplanstillverkning. Lyckas du väl med pappersflyget kanske du vågar ställa upp i flygplanstävlingen som avslutar denna familjesöndag!

💕 Alaa Alrustum är serietecknare och satiriker. Alaa har tecknat för stora mediahus och tidningar i Mellanöstern. Vi har arbetat med Alaa flera gånger tidigare och tar varje chans vi får att låta oss inspireras av en av de vänligaste konstnärerna vi stött på genom åren. På söndag kommer Alaa att lära oss hur vi ritar seriefigurer.

  • Workshop i satir- och serieteckning klockan 13.45-15.45

💕Nabil Dorbane är Streetartkonstnär (artistnamn: Holem) och illustratör och driver tillsammans med andra konstnärer kollektivet Spray it. Han ger, vid sidan av sitt konstnärliga arbete, workshoppar för stora och små i gatukonst. Tillsamman med Alaa ger Nabil en workshop i streetart med akrylfärger.

  • Workshop i streetart med Nabil klockan 16.00-17.00

💕 Som vanligt fikas det en del och i vårt kreativa språkcafé erbjuder volontärerna från Refugees Welcome Stockholm origamipyssel och flygplanstillverkning i papper.

  • Kreativt språkcafé klockan 13.00-16.00

Och allt från entré, till fika till toalettbesöken är kostnadsfritt!

Programmet är en del av Rosa Stationen Telefonplan och ett samarbete mellan Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Vi önskar inkludering och att skapa en plats där alla i samhället kan ta del av fantastisk kultur och konst i olika former oavsett vem du är.

Bilder från när Nabil Dorbane höll workshop för StudioUng på höstlovet 2019 – ommålning av skåpen i Repan!

 

Nabilochväggen

 

Genomförs med stöd av Studieförbundet Bilda.