Rytmisk Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan 9/2 – slagverks-workshop, instrumenttillverkning och tyst musikskapande!

Valter

Slagverks-workshop, instrumenttillverkning  och tyst musikskapande. På söndag finns det något för alla personligheter och dagsformer. Slagverkaren och instrumentdesignern Valter Kinbom ger en slagverks-workshop, i foajén står instrument med hörlurar för de som vill spela i tystnad och kanske testa ett instrumentet för första gången och i det kreativa språkcaféet bygger vi olika instrument under ledning av Rosa Stationen Telefonplans engagerade volontärer! Som avslutning på dagen korar vi det mest välljudande musikinstrumentet!

Slagverks-workshop klockan 14.00-16.00

Valter Kinbom beskriver sin workshop såhär, “Vi kommer att jobba med att snabbt hitta de olika ljuden i trummor för att musicera i grupp på ett lyhört sätt. Vi kommer att testa olika stämmor som blir fina och roliga ihop och prova universella rytmer som finns i hela världen. Tillsammans bygger vi musik!”

Valter Kinbom är musikern, designern och uppfinnaren som i mer än 20 år designat slagverk och uppfunnit nya. Valter är en av de mest kreativa och unika slagverksdesignerna i världen. Han spelar bland annat med Tarabband och Simone Moreno och driver det egna företaget Valter Percussions http://www.valterpercussion.com/sv/  Vill du prova?

Spela instrument klockan 13.00-16.00

Prova-på tysta instrument i foajén där Midsommargårdens cynthar och trumset är riggade och tillhörande hörlurar ger dig egentid bland toner, rytmer och melodier.

Kreativt språkcafé klockan 13.00-16.00

Fika och kreativt skapande är en god idé har det visat sig. Vi pratar en del och skapar en del. Denna söndag bygger vi instrument med enkla medel och lär oss hur ljud kommer ut ur instrumenten. Som avslutning korar vi det bästa instrumentbygget! Det kreativa cafét drivs av volontärerna på Rosa Stationen Telefonplan. Vill du hjälpa till är du varmt välkommen. Och allt från entré, till fika, till toalettbesöken är kostnadsfritt!

I samarbete med Refugees Welcome Stockholm och med stöd av Studieförbundet Bilda.