Närheten – välkommen på öppen repetition 25/2 och 26/2!

FB-Gif-Narheten

Koreograf Tove Sahlin bjuder tillsammans med fem dansare och en musiker in till en öppen repetition av sin kommande föreställning Närheten.

Om Närheten:
På en omsorgsfullt utvald plats utspelar sig en innerlig och bombastisk upplevelse. Publiken får vara med om en föreställning alldeles nära intill, då dansarna och musikern rör sig för, med, emellan och runt om. Med gemensamma krafter byggs ett socialt sammanhang vi inte visste fanns. Vi möts bortom orden med vibrerande livemusik och en smittsam koreografi som utformas genom platsen och dem som är där.

Tove Sahlin är Riksteaterns huskoreograf 2019-2020 och inom riksteaterns ramar skapar hon en serie scenkonstverk, Helheten och Närheten. Båda föreställningarna utforskar människans känsla av delaktighet och sammanhang på olika sätt. ”Helheten” turnerade nu under hösten och ”Närheten” har premiär 24 mars 2020 i Slite Kyrka på Gotland.

Om Närheten:
På en omsorgsfullt utvald plats utspelar sig en innerlig och bombastisk upplevelse. Publiken får vara med om en föreställning alldeles nära intill, då dansarna och musikern rör sig för, med, emellan och runt om. Med gemensamma krafter byggs ett socialt sammanhang vi inte visste fanns. Vi möts bortom orden med vibrerande livemusik och en smittsam koreografi som utformas genom platsen och dem som är där.

Dansare: Am Ertl, Destiny Johannah af Kleen, Soledad Howe, Oskar Landström, Aloun Marchal, Musiker: Josefin Runsteen, Koreograf: Tove Sahlin, Ljusdesign: Jonatan Winbo, Kostym: Pontus Pettersson
Längd: 1,5 h.

Välj mellan att komma på öppen repetition 25/2 kl 18.00 eller 26/2 kl 15.00
Evenemanget är kostnadsfritt, men anmäl dig gärna till oss via anmälningslänk: https://simplesignup.se/event/163903-naerheten-oeppna-repetitioner-paa-midsommargaarden

Riksteatern i samarbete med Föreningen Midsommargården.