Showcase-frukost: den presshyllade föreställningen Irrbloss

irrbloss

Maja Heurling & Ola Sandström bjuder tillsammans med Föreningen Midsommargården & Musikcentrum Öst in till en musik-frukost för alla som bokar musik-akter till skolor, bibliotek, folkbildning och annan verksamhet.

9.00 – 9.30: Kaffe och macka
9.30 – 10.15: Föreställningen IRRBLOSS, med möjlighet att stanna och prata.
Plats: Midsommargården, 1 tr ner
Adress: Telefonplan 3, Hägersten. T-bana Telefonplan

OSA senast tisd 10/3 till monica@musikcentrum.se
OBS! Anmälan är obligatorisk.

”Fråga den flykting som korsar ditt spår och du ska med all sannolikhet få höra liknande beskrivningar av längtan till de kända stigarna.” – Lira Musikmagasin

Heurling och Sandström bjuder på en något förkortad version av den uppmärksammade musikföreställningen Signe Aurell: Irrbloss – en annan emigranthistoria än den om Karl-Oskar och Kristina.

Manifestnominerade Maja Heurling och Ola Sandström har i tre år arbetat med att tonsätta amerikaemigranten Signe Aurells poesi. Signe lämnade på egen hand Sverige 1913 för att söka lyckan i USA, där hon arbetade som tvätterska och politisk skribent – samtidigt som Joe Hill dömdes för mord. Signe gav även ut sin metriskt perfekta och språkligt glödande diktsamling Irrbloss – på svenska. Signes hittills okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid. 100 år senare får de en musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varenda meningsbärande ord.

Maja Heurling – sång och gitarr
Maja Heurling är låtskrivare med känslighet för nyanser i ord och melodier. Hon har tidigare skrivit sånger utifrån Moa Martinsons liv och verk.

Ola Sandström – sång och gitarr
Ola är tonsättare och musiker som tidigare gjort sig känd för sina kritikerrosade tonsättningar av Tomas Tranströmers dikter.

Föreställningen kan även bokas med kvartett, då med Livet Nord – fiol och Daniel Wejdin – kontrabas.

I samarbete med Maja Heurling & Ola Sandström och Musikcentrum Öst.