När ”Närheten” kom nära

 

Omtumlande upplevelser i Stora salen nu under sportlovsveckan, när Riksteatern bjöd in till öppen repetition av Tove Sahlins nya dansföreställning ”Närheten” som befinner sig mitt i utvecklingsfas. Tisdag 25/2 och onsdag 26/2 kunde nyfikna ta del av verket som provpublik. Efter föreställningarna samlades publik och medverkande i en ring på golvet och delade med sig av tankar och känslor. Närhet, omsorg, beröring, poesi och pirr. Vilka varma stunder!

Om närheten:

På en omsorgsfullt utvald plats utspelar sig en innerlig och bombastisk upplevelse. Publiken får vara med om en föreställning alldeles nära intill, då dansarna och musikern rör sig för, med, emellan och runt om. Med gemensamma krafter byggs ett socialt sammanhang vi inte visste fanns. Vi möts bortom orden med vibrerande livemusik och en smittsam koreografi som utformas genom platsen och dem som är där.

I samarbete med Riksteatern.