Podd-tips: Inga Tobiasson i ”Snedtänkt med Kalle Lind”

◌ Några av fotografierna har stämplar från fotoateljéer: Stora bilden till vänster – Ateljé Björk HT59, lilla bilden längst upp till höger Byström foto. De andra okänd fotograf. Färgbilden märkt HT80. Bilden med TV:n märkt MG 40 år. ◌

━► Lyssningstips! I detta avsnitt av Sveriges Radios podd ”Snedtänkt med Kalle Lind” intervjuas Inga Tobiasson och hennes son Bosse. Inga gjorde barnradio från 1930-talet och därpå direktsänd barntv på 1950-talet i programmet: ”Innan vi lägger oss”, med godnattsagor och sånger.

◉ Intervjun rör sig också till Midsommargården, där Inga är mest känd och hyllad som dramapedagog och ledare för Lekteatern, de barnteatergrupper som hon höll ifrån 1960-talet och fram till 89-års ålder. Inga är idag 99 år!

━►Podd-länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/1473814

◉ Har du själv varit med i Lekteatern när du var liten? Hör gärna av dig med minnen!

◉ God lyssning önskas, och till den bidrar Midsommargårdens arkiv här med bilder från Lekteatern!