SOMMARKURS: Viskurs med scenträning

VISKURS MED SCENTRÄNING

Fotograf: Christopher Anderzon

LÄRARE: Maja Heurling
PLATS: Midsommargården, Telefonplan
TID: 20-22 juli 2020, kl 9-16

Kursen vänder sig till dig som tycker om att sjunga och spela sånger för en lyssnande publik. Du kan ha stor eller liten erfarenhet av att spela live. I just vissång är texten och kommunikationen med publiken central. Under tre dagar får du utrymme att i en liten grupp undersöka just ditt unika uttryck.

SCENISK NÄRVARO
Med olika drama- och improvisationsövningar tränar vi på att hitta en autentisk närvaro på scenen. Vi arbetar med att lyssna utåt och inåt för att bli bekväma med att stå på scenen.

VISTOLKNING
Hur vill du tolka visan på scenen? Vad är målet med ditt framträdande? Var och en får i en trygg miljö feedback på sitt scenframträdande i masterclassformat.

DEN EGNA KREATIVA PROCESSEN
Varje kursdeltagare får sätta upp sitt eget mål för kursveckan, kopplat till kursens innehåll. Under kursens gång återkopplas varje moment till den egna planen. Det finns även utrymme för individuell coachning kring det egna artistskapet.

ANMÄLAN
Anmälan och mer information info@majaheurling.se. Anmälan senast den 13 juli 2020. OBS: Endast 6 deltagare. Först till kvarn.

KURSKOSTNAD
2500 kr

OM MAJA HEURLING
Kursledare är Maja Heurling, visartist, låtskrivare och dramapedagog. Hon är med sin lyhörda närvaro en uppskattad coach och pedagog. Maja har gjort fyra skivor med egen musik och har spelat på visscener runt om i Sverige sedan 90-talet. Maja har också flera års scenträning i improvisationsteater, stand-up och clown. Hon har tidigare bland annat hållit kurser Visskolan i Gamleby, Riksförbundet Visan i Sverige och Lira Musikkollo i Eskilstuna.

Sommarkursen Viskurs med scenträning är ett samarbete mellan Maja Heurling och Föreningen Midsommargården.