Sommarkurser 2020

Hemma i stan i sommar? Passa på! Lär dig dansa den festliga spanska folkdansen Sevillanas i en intensivkurs med Anna el Yafi, eller undersök ditt unika uttryck med vissång, i en kurs med fokus på scenteknik och kommunikation med publiken ledd av Maja Heurling.

På denna sida samlar vi sommarkurser 2020. Kurserna genomförs i samarbete mellan kursledarna och Föreningen Midsommargården.

VISKURS MED SCENTRÄNING
LÄRARE: Maja Heurling
PLATS: Midsommargården, Telefonplan
TID: 20-22 juli 2020, kl 9-16

Fotograf: Christopher Anderzon

Kursen vänder sig till dig som tycker om att sjunga och spela sånger för en lyssnande publik. Du kan ha stor eller liten erfarenhet av att spela live. I just vissång är texten och kommunikationen med publiken central. Under tre dagar får du utrymme att i en liten grupp undersöka just ditt unika uttryck.

SCENISK NÄRVARO
Med olika drama- och improvisationsövningar tränar vi på att hitta en autentisk närvaro på scenen. Vi arbetar med att lyssna utåt och inåt för att bli bekväma med att stå på scenen.

VISTOLKNING
Hur vill du tolka visan på scenen? Vad är målet med ditt framträdande? Var och en får i en trygg miljö feedback på sitt scenframträdande i masterclassformat.

DEN EGNA KREATIVA PROCESSEN
Varje kursdeltagare får sätta upp sitt eget mål för kursveckan, kopplat till kursens innehåll. Under kursens gång återkopplas varje moment till den egna planen. Det finns även utrymme för individuell coachning kring det egna artistskapet.

ANMÄLAN
Anmälan och mer information info@majaheurling.se. Anmälan senast den 13 juli 2020. OBS: Endast 6 deltagare. Först till kvarn.

KURSKOSTNAD
2500 kr

OM MAJA HEURLING
Kursledare är Maja Heurling, visartist, låtskrivare och dramapedagog. Hon är med sin lyhörda närvaro en uppskattad coach och pedagog. Maja har gjort fyra skivor med egen musik och har spelat på visscener runt om i Sverige sedan 90-talet. Maja har också flera års scenträning i improvisationsteater, stand-up och clown. Hon har tidigare bland annat hållit kurser Visskolan i Gamleby, Riksförbundet Visan i Sverige och Lira Musikkollo i Eskilstuna.


SEVILLANAS INTENSIVKURS
LÄRARE: Anna el Yafi
PLATS: Midsommargården, Telefonplan
Datum: 22 – 26 juli & 12 – 16 augusti.

Tid: ons – fre 18.00-20.00, lör – sön 10.00 – 13.00
Avgift: 1200 kr

NIVÅ: Från nybörjare till dansvana

Lär dig den spanska folkdansen Sevillanas!

Sevillanas dansas framför allt i södra Spanien, under fester, men även under vårens Feria efter påsken. Under 5 dagar går vi igenom Sevillanas fyra turer. Kursen är totalt 12 timmar, inklusive fikapaus under lördagen och söndagen.

Jag har undervisat i flamenco och sevillanas och dansat under större delen av mitt vuxna liv. Jag ser varje deltagare och utgår ifrån din kropps förutsättningar. Tempot är högt, intensivt och roligt. Efter flera års undervisande i sevillanas har jag ett tydligt upplägg för att lära var och en, samtliga fyra turer. Ni kommer att få videos med samtliga fyra turer under kursen för att kunna repetera hemma.

Kursen hålls i två omgångar under sommaren, en omgång i juli och en i augusti.

Max 15 deltagare (vi använder en stor sal och håller stora avstånd mellan oss)

Frågor och mer info: anna@midsommargarden.se / 0735004462
Anmälan: https://forms.gle/z4iNeftGLxiiEyWM7