Prisutdelning Nelson Mandela-priset

På fotografierna: Ebba Brusewitz, Karin Ernlund, Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd, Stockholms stad, Stockholm stads kulturpristagare, samt diplomet med motiveringen till Nelson Mandela-priset 2020.

Idag delades Stockholms stads Nelson Mandela-pris 2020 ut till Föreningen Midsommargården. Prisutdelningen skedde i Stadshusträdgården, under en cermoni tillsammans med Stockholms stads kulturpristagare.⁣

Föreningen Midsommargårdens verksamhetschef Ebba Brusewitz höll följande tacktal:⁣

”Stort TACK! Tack från mig och tack från mina fantastiska medarbetare på Midsommargården!⁣

Det är en ära att ta emot Nelson Mandela-priset. Det är det finaste vi kan få. Att få pris för att vi bidrar till att skapa ett Stockholm där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund, det är stort. Vi är både stolta och glada.⁣

Vi jobbar med inkluderingsfrågor varje dag. Vi skapar förutsättningar för möten på lika villkor. Nelson Mandela-priset är en bekräftelse och ett erkännande att det vi gör är viktigt och att vi gör det bra. Priset ger oss också ny kraft och energi att kämpa vidare med det dagliga arbetet. ⁣

Jag vill tacka alla som vi samarbetar med och som vi har samarbetat med under de senaste åren. Och ett extra stort tack vill jag rikta till alla som arbetar volontärt tillsammans med oss. Vi är många som tillsammans utvecklar och driver verksamheten på Midsommargården framåt. Vi är många som är med och skapar ett Stockholm där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund.⁣

Tillsammans gör vi skillnad!⁣

Jag vill avsluta med att bjuda in er alla till oss på Midsommargården. Välkomna till vårt gemensamma fina kulturhus på Telefonplan. Kom till oss och var med och skapa ett ännu bättre Stockholm.”⁣