Kultursöndagar på midsommargården

◈ Rosa Stationen Telefonplan Kultursöndag på Midsommargården! ◈


✦ Kulturprogram ~ Te och samtal ~ Familjecirkus ✦

Varannan söndag under sammanlagt 8 tillfällen hösten kommer Midsommargården vara uppfyllt av spännande kulturprogram och aktiviteter: kreativt språkkafé, konst, musik, dans, scenisk konst och workshop:ar som genererar gemensamma upplevelser och möten. Rosa Stationen Telefonplan är en mötesplats som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm.

Utöver uppträdanden, workshops och fika innebär söndagarna två fasta programpunkter i form av Te och samtal, en samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära, och Familjecirkus för barn och vuxna, i samarbete med Clowner utan gränser.

Kultursöndag infaller i höst på söndagar:
30 aug, 13, 27 sep, 11, 25 okt, 8, 22 nov, 6 dec.

• Kulturprogram 30 augusti: 13.00 – 16.00

~ Kreativt språkkafé ~

~ DANCE-ALONG! ~
Kom och dansa och rör på dig till musikvideos i vår stora sal!
Alla ser samma video och dansar samtidigt.
Kanske lär du dig nya danssteg och kanske skrattar du mer än du dansar.
Alla kan vara med!
En favorit hos barn!’


Afro house-dansklass med Nando Valoi ~
Välkommen på en dansklass med fantastiska dansare Nando Valoi. Nando har lång erfarenhet som dansare och koreograf, hans grund är i traditionell mozambikansk dans och har även stor kunskap i modern urban dans som afro house, modern dans och swingdans som Lindy Hop. I Sverige har Nando grundad organisationen Nando Valoi’s Dance, som syftar till att sprida och dela med sig av mozambikansk kultur i västerländska länder genom dans och musik. Gör er redo för ett svettigt danspass!
Läs mer om Nando på hans hemsida.


• Te och samtal: 13.00 – 14.00

Samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära. Du är över 18 år, ny eller etablerad i Sverige. Vi vill skapa en gemenskap, där vi kan hitta nya vänner, samtala fritt, där vi blir lyssnade på och lyssnar på andra. Vi kan exempelvis diskutera vardagliga frågor, frågor om identitet och framtidsdrömmar. Praktiska frågor som vi som deltagarna vill veta mer om och med möjlighet att bjuda in gäster som kan belysa frågor ytterligare. Läs mer HÄR.

• Familjecirkus: 14.00 – 15.00

I projektet Skratt för livet får barn och vuxna prova på enkla och roliga cirkus och lek-övningar, såsom akrobatik, jonglering, gå på lina, rocka rockring. Tillsammans får föräldrar och barn leka, skratta, samarbeta och utmana sig själva. Inga förkunskaper krävs – bara nyfikenhet och vilja att delta! I samarbete med Clowner utan gränser. Läs mer HÄR.


Alla aktiviteter är gratis!

OBS. Ingen föranmälan (förutom till Te och samtal. Du anmäler dig på plats. Begränsat antal platser.

Rosa Stationen Telefonplan är ett inkluderingsprojekt arrangerat av Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Med stöd från Studieförbundet Bilda, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Kronprinsessan Margaretas Minnesfond, Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri.

Med anledning av coronapandemin:
Alla arrangemang på Midsommargården genomförs i enlighet med rådande föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och med omsorg om alla våra besökare, aktörer, arrangörer och personal. Vi planerar och anpassar evenemang med begränsat antal deltagande, och uppmanar alla som vistas i huset att hålla god handhygien och hålla avstånd även inomhus. Vid minsta symptom på sjukdom stannar både besökare och personal hemma.