Kultursöndag på midsommargården 13/9 – Hemlängtan och resan

◈ Rosa Stationen Telefonplan Kultursöndag på Midsommargården! ◈


✦ Kulturprogram ~ Te och samtal ~ Familjecirkus ✦

Rosa Stationen Telefonplan är en mötesplats som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm.

Utöver uppträdanden, workshops och fika innebär söndagarna två fasta programpunkter i form av Te och samtal, en samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära, och Familjecirkus för barn och vuxna, i samarbete med Clowner utan gränser.

Kulturprogram 13/9 klockan 13.00 – 16.00

HEMLÄNGTAN och RESAN

Flyttar gör vi, ibland från en stad till en ny, en stadsdel till en annan, en land till ett nytt, en världsdel till en annan. Och har vi gjort även historiskt. SIGNE AURELL och FAIAZ DOWLATZAI skriver om hemlängtan och om resan.

15.00-16.00
Med finstämdhet och melankoli ges den tonsatta musikaliska berättelsen SIGNE AURELL – IRRBLOSS av och med Maja Heurling och Ola Sandström. Poesi om att längta hem i en tid då svenskar flydde från det egna landet.

13.00-15.00
I det KREATIVA SPRÅKKAFÉT läser Faiaz Dowlatzai  ur RESAN – BORTOM DE MÅNLÖSA NÄTTERNA. En roman om en flykt idag som får INSPIRERA oss att hitta vår egna litterära röst i den efterföljande workshoppen.Te och samtal klockan 13.00 – 14.00

Samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära. Du är över 18 år, ny eller etablerad i Sverige. Vi vill skapa en gemenskap, där vi kan hitta nya vänner, samtala fritt, där vi blir lyssnade på och lyssnar på andra. Vi kan exempelvis diskutera vardagliga frågor, frågor om identitet och framtidsdrömmar. Praktiska frågor som vi som deltagarna vill veta mer om och med möjlighet att bjuda in gäster som kan belysa frågor ytterligare. Läs mer HÄR.

Familjecirkus klockan 14.00 – 15.00

I projektet Skratt för livet får barn och vuxna prova på enkla och roliga cirkus och lek-övningar, såsom akrobatik, jonglering, gå på lina, rocka rockring. Tillsammans får föräldrar och barn leka, skratta, samarbeta och utmana sig själva. Inga förkunskaper krävs – bara nyfikenhet och vilja att delta! I samarbete med Clowner utan gränser. Läs mer HÄR.


Alla aktiviteter är gratis!

OBS. Ingen föranmälan (förutom till Te och samtal. Du anmäler dig på plats. Begränsat antal platser.

Rosa Stationen Telefonplan är ett inkluderingsprojekt arrangerat av Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Med stöd från Studieförbundet Bilda, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Kronprinsessan Margaretas Minnesfond, Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri.

Med anledning av coronapandemin:
Alla arrangemang på Midsommargården genomförs i enlighet med rådande föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och med omsorg om alla våra besökare, aktörer, arrangörer och personal. Vi planerar och anpassar evenemang med begränsat antal deltagande, och uppmanar alla som vistas i huset att hålla god handhygien och hålla avstånd även inomhus. Vid minsta symptom på sjukdom stannar både besökare och personal hemma.