Kultursöndag 11/10 – Årets repris av förra årets favorit

◈ Rosa Stationen Telefonplan Kultursöndag på Midsommargården! ◈


✦ Kulturprogram ~ Te och samtal ~ Familjecirkus ✦

Rosa Stationen Telefonplan är en mötesplats som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm.

Utöver uppträdanden, workshops och fika innebär söndagarna två fasta programpunkter i form av Te och samtal, en samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära, och Familjecirkus för barn och vuxna, i samarbete med Clowner utan gränser.

Tider under dagen:

13.00-15.00 Kreativt kafé med jongleringsverkstad

12.00-14.00 Te och samtal  (obs tidigare starttid denna gång)

14.00-15.00 Familjecirkus med Clowner utan gränser.

Vid minst 2 tillfällen under dagen: Johanssons Pelargoner och dans: Koreografin, interaktiv dansföreställning


Fotograf: Rebecka Holmström

ÅRETS REPRIS AV FÖRRA ÅRETS FAVORIT

Johanssons Pelargoner och dans ger den interaktiva dansföreställningen Koreografin, men utan dansare. Det är vi, publiken, stora som små, som skapar Koreografin tillsammans. Alla i publiken får ett par hörlurar och i dem guidar en röst som säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det Kreativa språkkafét är dagen till ära och i repris som en tidigare favorit jongleringsverkstad. Vi skapar ting att jonglera med, kanske kan du ta med dem ner till Familjecirkusen?

Här kan du läsa mer om Johanssons Pelargoner och dans och KOREOGRAFIN.

Fotograf: Rebecka Holmström


Te och samtal klockan 12.00 – 14.00
(tidigare starttid och förlängt samtal denna gång då RFSU besöker oss och leder samtalet)

Samtalsgrupp för kvinnor och icke-binära. Du är över 18 år, ny eller etablerad i Sverige. Vi vill skapa en gemenskap, där vi kan hitta nya vänner, samtala fritt, där vi blir lyssnade på och lyssnar på andra. Vi kan exempelvis diskutera vardagliga frågor, frågor om identitet och framtidsdrömmar. Praktiska frågor som vi som deltagarna vill veta mer om och med möjlighet att bjuda in gäster som kan belysa frågor ytterligare. Läs mer HÄR.

Familjecirkus klockan 14.00 – 15.00

I projektet Skratt för livet får barn och vuxna prova på enkla och roliga cirkus och lek-övningar, såsom akrobatik, jonglering, gå på lina, rocka rockring. Tillsammans får föräldrar och barn leka, skratta, samarbeta och utmana sig själva. Inga förkunskaper krävs – bara nyfikenhet och vilja att delta! I samarbete med Clowner utan gränser. Läs mer HÄR.

Alla aktiviteter är gratis!
OBS. Ingen föranmälan (förutom till Te och samtal. Du anmäler dig på plats. Begränsat antal platser.

Rosa Stationen Telefonplan är ett inkluderingsprojekt arrangerat av Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Med stöd från Studieförbundet Bilda, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Kronprinsessan Margaretas Minnesfond, Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri.

Med anledning av coronapandemin:
Alla arrangemang på Midsommargården genomförs i enlighet med rådande föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och med omsorg om alla våra besökare, aktörer, arrangörer och personal. Vi planerar och anpassar evenemang med begränsat antal deltagande, och uppmanar alla som vistas i huset att hålla god handhygien och hålla avstånd även inomhus. Vid minsta symptom på sjukdom stannar både besökare och personal hemma.