Kultursöndagar Live

Kultursöndag Live är en del av Rosa Stationen Telefonplan som vid tre tillfällen under våren 2021 ger livestreamade konserter och kulturmöten. Vi skapar ett digitalt vardagsrum där du möter musiker och scenkonstnärer, chattar med både dem och oss arrangörer, men framförallt får uppleva några magiska ögonblick av musik och scenkonst i världsklass!

Projektet är ett samarbete med Musikcentrum Öst och Danscentrum Sverige med stöd av Musikverket. I höst hoppas vi att vi kan mötas som vanligt under söndagarna med livemusik, snack och allt annat som hör en kultursöndag till.


✦ 28 mars, kl 15 00 – 16 00: Zakhrafat ✦
Två musiker med skilda bakgrunder möts i en gemensam musikvärld. Som en inre resa blir deras lekfulla konversation ett intrikat ornament av komp och melodi. Välkommen att sjunka in i en ny värld av svensk follkmusik och mellanösterns tonalitet där harmoniken skapas av två verkliga mästarmusiker på slagverk och det utsökt vackert klingande stränginstrumentet qanun.Feras Charestan (SY) är en av världens mest betydande artister på qanun och har spelat med såväl artister som Fairuz, Marcel Khalifeh and Ziad Rahbany som internationella symfoniorkestrar. Han har en master vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mårten Hillbom (SE) tillhör de mest lovande unga musikerna i Sverige och bygger fantasifulla ljudlandskap med slagverk och stämda klockor.

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT (och livesändning!)
https://fb.me/e/1erGUTPw0


✦ 24 april: Mer info kommer ✦


✦ 23 maj, kl 15 00 – 16 00: Liliana Zavala & Diva Cruz – Skräpitas ✦
Liliana Zavala och Diva Cruz med ursprung i Argentina respektive Colombia träffades i Sverige genom musiken och har blivit en exceptionellt framgångsrik slagverksduo som setts på de allra största internationella scenerna som Coachella, Roskilde och Way Out West, bl a i kritikerrosade bandet Fever Ray. I den intima Skräpitas går de djupt och kärleksfullt ner i sina musikaliska traditioner och bygger en humoristisk och interaktiv föreställning med ett livsviktigt uppdrag att rädda världen. Skräpitas är en avslappnad familjeföreställning med traditionella sånger, snack och lekramsor för alla åldrar. Publiken har goda möjligheter att addera något till svänget från soffa eller sovrum samtidigt som man lär sig lite om både att värna miljön och som rytmer från Latinamerika.

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT (och livesändning!)
https://fb.me/e/1Y4En0bLP


Rosa Stationen Telefonplan är en verksamhet som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm, vi skapar möten, gemensamma upplevelser och berättelser.