Kultursöndagar Live

Kultursöndag Live är en del av Rosa Stationen Telefonplan som vid tre tillfällen under våren 2021 ger livestreamade konserter och kulturmöten. Vi skapar ett digitalt vardagsrum där du möter musiker och scenkonstnärer, chattar med både dem och oss arrangörer, men framförallt får uppleva några magiska ögonblick av musik och scenkonst i världsklass!

Projektet är ett samarbete med Musikcentrum Öst och Danscentrum Sverige med stöd av Musikverket. I höst hoppas vi att vi kan mötas som vanligt under söndagarna med livemusik, snack och allt annat som hör en kultursöndag till.


✦ 28 mars, kl 15 00 – 16 00: Zakhrafat ✦
Två musiker med skilda bakgrunder möts i en gemensam musikvärld. Som en inre resa blir deras lekfulla konversation ett intrikat ornament av komp och melodi. Välkommen att sjunka in i en ny värld av svensk follkmusik och mellanösterns tonalitet där harmoniken skapas av två verkliga mästarmusiker på slagverk och det utsökt vackert klingande stränginstrumentet qanun.Feras Charestan (SY) är en av världens mest betydande artister på qanun och har spelat med såväl artister som Fairuz, Marcel Khalifeh and Ziad Rahbany som internationella symfoniorkestrar. Han har en master vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mårten Hillbom (SE) tillhör de mest lovande unga musikerna i Sverige och bygger fantasifulla ljudlandskap med slagverk och stämda klockor.

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT (och livesändning!)
https://fb.me/e/1erGUTPw0


✦ 24 april, kl 19 00 – 19 40: Kultursöndag Live på en lördag!
Lamine Cissokho & Fanta Yayo ✦
Denna kväll medverkar vi även under Kulturnatt Stockholm klockan 21.30-21.50!
https://kulturnattstockholm.se/

Lamine Cissokho är en fenomenal musiker men också en scenpersonlighet utan motstycke. Kanske inte så märkligt eftersom han härstammar från den västafrikanska griot-traditionen som sedan 14 00-talet förmedlat berättelser, historier och myter i en muntlig och musikalisk tradition. Lamine tillhör de stora koraspelarna — koran är ett afrikanskt stränginstrument släkt med harpa och luta — och har utvecklat sin musik både mot nya genrer, inte minst afro-jazz och modern elektronik. Lamine turnerar regelbundet över hela världen både solo och i en rad samarbeten med svenska och internationella musiker.

Samarbetet med sångerskan Fanta Yayo har skapat en fantastisk match av scenisk karisma och en parallell gren av den västafrikanska musiktraditionen. Fanta är född i Conakry, Guinea och kom till Sverige i början av 2000-talet. Fanta har tidigare varit sångerska i bandet Tamala och har dessutom turnerat med band som Mamady Keita Jr och Seckou Keita och är liksom Lamine en del av griot-traditionen och har fötts in i sången och dansen.

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT (och livesändning!)
https://www.facebook.com/events/518921165770080/


✦ 23 maj, kl 15 00 – 16 00: Liliana Zavala & Diva Cruz – Skräpitas ✦
Liliana Zavala och Diva Cruz med ursprung i Argentina respektive Colombia träffades i Sverige genom musiken och har blivit en exceptionellt framgångsrik slagverksduo som setts på de allra största internationella scenerna som Coachella, Roskilde och Way Out West, bl a i kritikerrosade bandet Fever Ray. I den intima Skräpitas går de djupt och kärleksfullt ner i sina musikaliska traditioner och bygger en humoristisk och interaktiv föreställning med ett livsviktigt uppdrag att rädda världen. Skräpitas är en avslappnad familjeföreställning med traditionella sånger, snack och lekramsor för alla åldrar. Publiken har goda möjligheter att addera något till svänget från soffa eller sovrum samtidigt som man lär sig lite om både att värna miljön och som rytmer från Latinamerika.

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT (och livesändning!)
https://fb.me/e/1Y4En0bLP


Rosa Stationen Telefonplan är en verksamhet som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm, vi skapar möten, gemensamma upplevelser och berättelser.