Under hösten 2021 öser vi på med kultur!
Musik / Dans / Cirkus / Konst / Kreativt café / Samtal

 När: Varannan söndag, 8 ggr
29 Augusti – 5 December

Tid: 13.00-16.00

Plats: Midsommargården, Telefonplan 3

FACEBOOKEVENT

PROGRAM HÖSTEN 2021

MUSIK, DANS & CIRKUS 
Tillsammans med Musikcentrum Öst och Danscentrum Sverige ger vi er ett alldeles underbart, svängigt och ösigt program med musik, dans och cirkus. Efter konserten/föreställningen lutar vi oss tillbaka i vårt vardagsrum och pratar med artisterna om konst och livet. Om du vill kan du få leda samtalet!

Tid: 14.30–15.30

29/8 Aida Jabbari

  • Röst är det som återstår

Lyhörda och kritikerrosade tonsättningar av Forough Farrokhzad & Karin Boye. Briljanta Aida smälter samman persisk och svensk poesi med ett bultande hjärta, två ordkonstnärer vars livsverk representerar mod, självständighet och en vägran att anpassa sig efter sin tids normer.

12/9 Süperstar Orkestar – FACEBOOKEVENT

  • Balkanparty i fullt dagsljus

Legendariska 8-mannabandet låter som hundra och svänger som tusen. Glödhet romsk partymusik med rötter i Makedonien och som Serbien älskas i hela världen. Garanterad injektion mot all sorgsenhet och varje höstmörker, helt utan biverkningar.

26/9 Romeo Och Julia Kören

  • En hisnande färd till renässansen.

Virvlande kjolar och lekfull musik. Romeo & Julia Kören bjuder med sång och luta på en musikalisk totalupplevelse och Midsommargården till ett vackert klingande sagolandskap. Gör dig redo att omslutas av kärlek, uppslukas av dramatik, inneslutas av ljuv musik och lockas till bubblande skratt.


KREATIVT CAFÉ
Etablerade, nyetablerade och asylsökande – alla är välkomna till vårt kreativa språkcafé. Under hösten 2021 kommer konstnären Shamiran Adam och konstnären och pedagogen Astorina Adam att leda det konstnärliga skapandet. Under sju söndagar utforskar vi konsten och att skapa kollektivt – tillsammans. 

Tid: 13.00-14.30 


MANSGRUPP
Är du man eller identifierar dig som man? Vi har en mansgrupp där vi pratar, spelar spel och fikar tillsammans. Under terminen kommer mansgruppen att bjuda in gäster som kan bidra med kunskap i olika ämnen.  

Tid: 13.00-14.30


Mer information om programmet: anna@midsommargarden.se 

Vill du bidraga volontärt? Kontakta info@rwstockholm.se 

KULTURSÖNDAG är en del av Rosa Stationen Telefonplan som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm – vi skapar möten, gemensamma upplevelser och berättelser.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters riktlinjer för att hålla nere smittspridningen. Läs mer  här .

Kultursöndagarna anordnas med stöd från Musikverket, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Söderbergs Bageri och Hemköp telefonplan bidrar med kaffe/te och fikabröd.