GENERATIONSBIO & STICKBIO

GENERATIONSBIO
Vi bjuder in föräldralediga, seniorer, hemmajobbare och andra daglediga att njuta framför en bra film tillsammans. Vår stora sal förvandlas till en mysig biosalong med sköna soffor och gott fika. Vår sal är rymlig och det finns utrymme för småttingar att röra sig på golvet. Både ljus och ljud är anpassat efter våra yngsta besökare. 

  • Det finns tillgång till micro och skötbord i nära anslutning till lokalen samt gott om golvyta att röra sig på.
  • Paus efter halva filmen.
  • Barnvagnar kan tyvärr inte tas med in, men det går bra att ta med en mjuklift eller enbart liggdelen.

Den Vita Filmen

Andra delen i Trikoloren-trilogin börjar med en skilsmässa. En man kastas ut i ett tomrum, blir förödmjukad av sin franska hustru och hamnar utan fotfäste i sitt hemland Polen. Mannens väg tillbaka till självkänsla är en raffinerad hämnd mot sveket – Ett sätt att nå känslomässig jämlikhet.

TriArt tycker till: ”Kieslowski följer upp den betydligt stramare Blå med en svärtad komedi. Med ett snett leende och Europas växande ekonomiska ojämlikheter i bakgrunden serverar han en syrlig och lätt skruvad kärlekshistoria fylld av humor och den hoppfulla pessimism som regissören mer eller mindre gjorde till sitt varumärke.”

NÄR
Onsdagen den 11 okt
Klockan 10.30

VAR
Midsommargården
Telefonplan 3
Tunnelbana: Telefonplan

FILM
Den Vita Filmen 
(1 tim 32 min)

HUR
Biljetter via Biletto 
Pris: 85 kr/vuxen. 
I priset ingår kaffe och fika.


STICKBIO
Stickbio är precis vad det låter som – njut av en härlig film och sticka (eller handarbeta med valfritt projekt) samtidigt! 
Vår stora sal förvandlas till en mysig biosalong med sköna soffor och gott fika. Självklart är belysningen anpassad för att se både film och stickning, och det klirrande ljudet av stickor är en del av upplevelsen. 

Den Blå Filmen

Första delen i Kieslowskis klassiska Trikoloren-trilogi är både känslomässigt kraftfull och visuellt spektakulär. Julie förlorar sin man och dotter i en bilkrasch och hennes tillvaro slås i bitar. Förkrossad av sorg försöker hon undvika allt som påminner om det förflutna. Hon har förlorat allt, men har hon också, när alla band är kapade, uppnått något som skulle kunna kallas frihet? Midsommargården tycker att den Blå filmen är makalöst vacker, vemodig och poetisk. 

TriArt tycker till: ”Fortfarande en av de mest förkrossande vackra skildringarna av sorg och saknad som fångats på film.”


Den Röda Filmen

En värdig avslutning på såväl Trikolor-trilogin som Kieslowskis fantastiska filmkarriär.

Kieslowski låter vägarna korsas mellan en ung, godhjärtad modell och en pensionerad domare med en bitter syn på livet. En historia om slumpen, svartsjuka, ensamhet och svek rullar upp sig innan de båda till sist inser den sanna innebörden av ordet broderskap.

TriArt tycker till: ”I sin sista film binder Kieslowski samman den ambitiösa Trikolor-trilogin på bästa möjliga sätt. Ett majestätiskt avslut från en av de stora. Vackert, kraftfullt och tidlöst.”

NÄR
Den Blå Filmen
Måndag 1 November Kl. 18.00
( 1 tim, 38 min)

Den Röda Filmen
Måndag 6 December Kl 18.00
(1 tim 39 min)

VAR
Midsommargården
Telefonplan 3
Tunnelbana: Telefonplan

HUR
Biljetter via Biletto
Pris: 85 kr/vuxen.
I priset ingår kaffe och fika.