Varannan söndag

50308247_2165343426889434_1686405298023038976_o.jpg

Våren 2019

💗 Träffas genom kultur! Upplev eller prova på dans, musik, teater, hantverk, teckning och måleri.

Vi möter kultur tillsammans och lär oss mer om och av varandra. I vårt kreativa språkcafé skapar vi samtidigt som vi fikar och pratar. Vi bjuder också in till film och samtal vid flera tillfällen under våren genom projektet RWS Open Cinema.

Våra kulturupplevelser ger oss samtalsämnen och chans att dela erfarenheter och skapa gemensamma minnen.
Varmt välkomna till Rosa Stationen Telefonplan – Kulturmöten 💗

Rosa Stationen Telefonplan är en mötesplats för och med nya och etablerade i Sverige som drivs av Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Vi har verksamhet varje tisdag och varannan söndag (ojämna veckor) på kulturhuset Midsommargården.

Vill du engagera dig som volontär?

Vi söker volontärer som kan representera Refugees Welcome Stockholm på söndagarna och hjälpa till i receptionen, i språkcafet, med fikaserveringen, i barnhörnan och med kulturaktiviteterna. Det finns alltid något att göra, du är värdefull!

Vill du engagera dig som volontär, hör av dig till Jonna Mannberg – jonna.mannberg@rwstockholm.se

Vill du veta mer eller har förslag på aktiviteter, hör av dig till Anna El Yafi – anna@midsommargarden.se

Vårens datum 
20/1, 3/2, 17/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4 och 27/4 (kulturnatt 18.00-00.00), 12/5 och 26/5.
Klockan 13.00-16.00


Program 17 mars

Söndagen den 17e mars gästar Open Cinema Rosa Stationen Telefonplan – Kulturmöten. Det blir filmvisning av dokumentären Shapeshifters, filmworkshop och samtal om filmens teman; vänskap, splittring, längtan och tillhörighet. Och om hur det är att göra dokumentärfilm.

Om filmen:
“Men var kommer du ifrån egentligen?”
I dokumentären Shapeshifters beskriver Sophie Vukovics känslan av att inte känna sig hemma i uppväxtlandet och filmen följer tankar om identitet, kärlek och mellanrum.
Från forna Jugoslavien via Australien till Sverige följer vi Sophie Vuković i en personlig utforskning av vad det innebär att tillhöra en globaliserad värld. Shapeshifters väver ihop dokumentära bilder och hemmavideor med fiktion i en drömsk coming-of-age berättelse om tonårsvänskap som gränsar till kärlek och längtan efter det som aldrig blev. Om föräldrar och mangaserier, om syskonskap och hur man tillsammans skapar en gemenskap bortom nationsgränser.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=XxpAjDbBxrM

Längd: 85 minuter

Språk talat i filmen: Engelska, Kroatiska, Svenska Undertexter på: Engelska

Regissör: Sophie Vukovic

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-38xQj6hyUo

Regissören Sophie Vukovic kommer finnas på plats för samtal och frågor.

Efter filmen blir det fika och språkkafé där vi diskuterar filmen och hur man gör dokumentärfilm. Dessutom kommer det hållas en liten film workshop (Mer information om detta kommer snart)

Precis som vanligt kommer det också finnas spel, pingis och plats för härligt häng med nya och gamla vänner!

Tiden är klockan 13.00-16.00 och det är alltid gratis.

 


Kultursöndagarna på Midsommargården finansieras genom stöd från Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri sponsrar med kaffe och fika. Tack!