Varannan söndag

41445777_1992085580881887_1534870468043997184_o

Våren 2019

Varannan söndag skapar vi en kulturell mötesplats på Midsommargården där nya och etablerade i Sverige har möjlighet att mötas, lära känna och lära av varandra. Genom kulturen kan vi mötas på samma villkor och öppna upp för kulturutbyten.

Vårens söndagar: 20/1, 3/2, 17/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4, 28/4, 12/5, 26/5
Tid: 13.00-16.00
Gratis att delta


Program 20/1

Äntligen! Nu startar Rosa Stationen – Telefonplan sin termin igen! Det blir en allvarlig och angelägen start, med bland annat en workshop i civilkurage med Sandra Eriksson. Temat är rasism.

💕 Det finns nationalsånger, kampsånger, frihetssånger och så finns det Rosasången, även om den ännu inte är skriven!

Under tre söndagar kommer vi att skapa en låt. Vad den ska heta, handla om eller låta som, bestämmer vi tillsammans. Vi börjar att skriva texten i vårt språkkafé tillsammans med dramaturgen och librettisten Sophie Helsing nu på söndag.

Sophie har skrivit och översatt operaverk för bland annat Unga på operan och Vadstena-Akademien. Hon är även utbildad skådespelare på École Internationale de Théâtre Jaques Lecoq i Paris. På Rosa Stationen Telefonplan har hon varit vid flera tillfällen och lett uppskattade workshoppar.
Låtskrivarworkshop klockan 13.15-16.00

💕 Har du sett någon bli utsatt för rasism och ångrat att du inte agerade? Rasism kan se ut på många olika sätt, rasistiska skämt, nedvärderande kommentarer eller våld. Och rasism finns överallt, ibland då en är minst förberedd. Sandra Eriksson från Kristna Fredsrörelsen leder en workshop om civilkurage och om hur vi kan förbereda oss på att bemöta rasism.

Genom att träna civilkurage kan vi tillsammans bli bättre på att förhindra orättvisor, diskriminering och kränkningar i vardagen. I denna workshop blir vi bättre rustade att stå upp för den som blir utsatt för rasism – i skolan, på arbetsplatsen, på sociala medier eller ute på stan.
Civilkurageworkshop 14.00-16.00

💕 Som vanligt bjuds det på fika. Vi ställer fram spel och håller öppet i språkcafét.

Tid? Klockan 13.00-16.00 och det är alltid gratis.

Var? Telefonplan 3, T-bana Telefonplan


Vill du veta mer eller har förslag på aktiviteter inför våren, hör av dig till Anna El Yafi – anna@midsommargarden.se

Vi söker volontärer som kan representera Refugees Welcome Stockholm på söndagarna och hjälpa till i receptionen, i språkcafet, med fikaserveringen, i barnhörnan och med kulturaktiviteterna. Det finns alltid något att göra, du är värdefull.♥

Vill du engagera dig som volontär, hör av dig till Jonna Mannberg – jonna.mannberg@rwstockholm.se

Kultursöndagarna på Midsommargården finansieras genom stöd från Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri sponsrar med kaffe och fika. Tack!

Var? Telefonplan 3
T-bana? Telefonplan

VÄLKOMNA!


Har du en programidé eller vill du medverka på något annat sätt?
Maila anna@midsommargarden.se eller ebba@midsommargarden.se

Är du intresserad av verka som volontär?
Maila  jonna.mannberg@rwstockholm.se eller linn.holm@rwstockholm.se


Rosa Stationen Telefonplan är ett inkluderingsprojekt arrangerat av Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården. Med stöd från Gålöstiftelsen, Röda Korset, Studieförbundet Bilda, Länsstyrelsen, Kronprinsessan Margaretas Minnesfond, Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri.