Varannan söndag – kulturmöten

41445777_1992085580881887_1534870468043997184_o

Hösten 2018

Söndagar – kulturmöten

Varannan söndag skapar vi en kulturell mötesplats på Midsommargården där nya och etablerade i Sverige har möjlighet att mötas, lära känna och lära av varandra. Genom kulturen kan vi mötas på samma villkor och öppna upp för kulturutbyten.

Höstens söndagar: 2/9 (Rosa festivalen!), 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12
Tid: 13.00-16.00
Gratis att delta


Program 11/11

Söndagen den 11 november blir det RWS Open Cinema igen på Rosa Stationen – Kulturmöten! Denna gång visar vi bioaktuella filmen Amatörer! ”Ett drama fullt med uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta”.

💕 Välkommen till Lafors. Ett svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när en tysk lågpriskedja överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Musse på kommunen får äran att göra reklamfilmen som ska sälja in Lafors.
Men Aida och Dana tar upp fighten och riktar sina mobiler och selfiesticks mot alla som inte får vara med. Kampen om vem som har rätt att berätta Lafors historia har börjat. Amatörer visas klockan 14.00. I biomörkret finns popcorn, dricka och gott sällskap! Se trailern här!

💕 I språkkafét skapar vi serieberättelser tillsammans med Alaa Rostom. Förra gången fick vi öva på att rita, denna gång ger vi oss in på att berätta med satir och serieteckning. Kanske gör vi en egen berättelse om Stockholms kommun! En kommunsatirserie!

Den politiska satiriken Alaa Rostoms teckningar innehåller både skarp samhällskritik och vass humor. I Aleppo, Syrien arbetade han som journalist och prisbelönt serietecknare. Han har en konstutbildning från Tishreen-institutet i Aleppo och en journalistutbildning från Pressuniversitetet i Damaskus. Alaa har tecknat serier för tidningen Baladna i Damascus, Al Jazeera, det libanesiska morgonprogrammet Asia TV och Länstidningen i Jämtland. Han har jobbat som manusförfattare för MC Libanon, TV-reporter på Al-dunya, Aleppo och nyhetsredaktör och kortfilmsproducent på TV Al-Aalam i Libanon. Han är också en superpedagog som får amatörer att rita riktigt snygga serieteckningar! Kom och pröva du med! Klockan 13.00-16.00.

💕 Gitarrlektion! För er som vill spela gitarr fortsätter vi terminens gitarrkurs med musikern och superpedagogen Mikael Sundin. På plats finns gitarrer att låna. Lektion 1 hålls mellan 13.00-13.30 och lektion 2 mellan 13.30-14.00. Kom i tid denna gång om du vill gå! Det är begränsat antal platser till gitarrlektionen, listor finns i receptionen.

💕 Som vanligt bjuds det på fika, vi ställer fram spel och håller öppet i språkcafet.

Tiden är klockan 13.00-16.00 och det är alltid gratis.


Vill du veta mer eller har förslag på aktiviteter inför hösten, hör av dig till Anna El Yafi – anna@midsommargarden.se

Vi söker volontärer som kan representera Refugees Welcome Stockholm på söndagarna och hjälpa till i receptionen, i språkcafet, med fikaserveringen, i barnhörnan och med kulturaktiviteterna. Det finns alltid något att göra, du är värdefull.♥

Vill du engagera dig som volontär, hör av dig till Jonna Mannberg – jonna.mannberg@rwstockholm.se

Kultursöndagarna på Midsommargården finansieras genom stöd från Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri sponsrar med kaffe och fika. Tack!

Var? Telefonplan 3
T-bana? Telefonplan

VÄLKOMNA!


Har du en programidé eller vill du medverka på något annat sätt?
Maila anna@midsommargarden.se eller ebba@midsommargarden.se

Är du intresserad av verka som volontär?
Maila  jonna.mannberg@rwstockholm.se eller linn.holm@rwstockholm.se


Rosa Stationen Telefonplan – Kulturmöten genomförs med stöd från Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond.